NOTICIES

HISTÒRIA

 Els inicis  - El nom  - Es crea el club - Els equips - Les curses - Les sortides - Les anècdotes - La BTT

Els inicis

La història d'aquest club es remomta las anys 80, moment en que hi va haver un esclat d'aficionats a la bicicleta de carretera. El relat històric que fem aquí ha sortit del testimoni de diferens persones que van format part del grup inicial i dels que s'hi van anar afegint després, així veureu que junt amb alguns dels fet també hi fem constar la persona que ens ho ha explicat.

Segons explica l'Emili Planas, pels vols del 1981 es va fer un grup de ciclistes, sense que hi hagués el club, que es reunien al Bar Núria per discutir de diferents temes, sortides, confecció de maillots, .. Al bar Joan es posava en una pissarra la sortida que es feia durant el cap de setmana i els que hi volien participar es trobaven a l'hora convinguda davant dels bars.

Arxiu Club Ciclista Calma - Els inicis 

100 Calma  Set Fonts - Petita


Aquesta foto probablement és de les primeres que es van fer amb tot el grup uniformat amb la semarreta que portava la propaganda de Set. Pendent de confirmar la data, pot ser el 1985.

 

 El nom

D'on va sortir el nom? En aquells anys hi havia l'equip ciclista Kelme amb corredors com Alvaro Pino, es va proposar una variant amb A (Kalma) i com que sonava bé, finalment es va optar per Calma i així es veia més diferent.

 

 Es crea el club

D'aquella feta es va anar consolidant un grup de ciclistes que van organitzar el club i van nomenar la primera junta

 President: Josep Maria Viladoms

  Secretari: Salvador Gilabert

 Emili: Vocal: Emili Planas

Vocal: Juanjo Tapia (persona d'enllaç amb la Federació)

i van impulsar que jovent del poble i de la comarca comences en el mon de la competició del ciclisme.

 

 Els equips

D'aquella feta es va anar consolidant un grup de ciclistes que van organitzar el club i van impulsar que jovent del poble i de la comarca comencés en el mon de la competició del ciclisme.

Arxiu Club Ciclista Calma - Equips

EQUIPS web 01 EQUIPS web 02

Que van formar part dels equipos tenim

Joan Cortina, Sant Julià
Xevi Vila, de Vic
Andreu Coma, de Vic
Òscar i Benjamí Dòniga, de Tavèrnoles
Josep Maria Rubio, de Vic
Batista, de Manlleu
Eduard Puigventralló, de Vic
Josep Maria Badosa, alies El Ros, de Vic
Germans Griera, de Taradell

S'hi van afegir també una mica més tard

Lluís Parcerises, de Sant Julià
Jordi Gilabert, de Sant Julià

i també

David Fargas, Castellterçol
Joaquim Llamas, de Sant Joan de les Abadeses

L'equip format per en Jordi Gilabert i en Joaquim Llamas van guanyar el Campionat de Catalunya de Contrarellotge per parelles (queda pendent de fixar l'any)

Un fet que cal remarcar és que l'equip disposava d'un cotxe de suport. Aquest cotxe el va donar en Sebastià Pascual (Citoën GS) i entre en Viladons, en Salvador Gilabert i algú més el van equipar coma cotxe d'assitència de l'equip en les curses. Normalment era en Viladoms qui feia el seguiment durant les curses però quan aquest no podia ho feia una altre persona del club.

Explica en Salvador Gilabert la següent anècdota que si no es ven bé certa si deu acostar molt. Primera cursa de juvenils a Sant Cristina d'Aro. En primera posició un corredor de l'equip Damn, seguit d'en Joan Cortina, en Bautista, un de Manlleu i l'Andreu Coma. Abans de l'arribada a la meta en Joan Cortina es para i deixa passar el que venia al seu darrera. Quan li van preguntar perquè ho havia fet, la seva resposta va ser lacònica, el segon és el perdedor. En resum, o quedes primer o no val la pena.

 

Les curses

 Els equips del CALMA van participar en les curses que s'organitzaven per tot arreu especialment de la provincia de Barcelona. Aquí tenim uns testimonis de la participació dels corredors en algunes d'elles.

Arxiu Club Ciclista Calma - Curses

CURSES web 01 CURSES web 02

 

 Les sortides

103 104
105 106
107 108
109 101
102  

 

Hi havia un calendari establert perla temporada, començant per la volta Mansa per entrenar. El mes de juny s’anava a Montserrat, Blanes, La collada de Toses, també a Espinavell, Sant Joan de les Abadeses, Setcases, totes des de Sant Julià !!. Es portava una puntuació per participació en les sortides, una altra per la mala sort, premi de muntanya. El nombre de participants en les sortides havia arribat a 27. Al final de temporada es feia un sopar tots plegats.

 

 Les anècdotes

Durant tot aquest temps es van donar diferents fets que són verdaderes anècdites del club. Entre en Salvador Gilabert, en Joan Creus, .. de moment hem recollit les sgüents

- Intercanvi de bicicletes entre en Salvador i en Jesús Solà, no es podien agafar talles més diferents

- En Joan Rosell que sembrava de papers de sugus les carreteres amb la seva dèria de menjar aquests caramels

- Una altra d'en Joan amb la jugada de menjar un flam de cop i com que la va gunayar després es va menjar els sis flams que s'hi havien jugat.

- A en Xevi Vila també se'l coneix pel Petit Suís, es veu que es delia per aquest làctic i n'era un gran consumidor durant les sortides.

 

La BTT Les Guilleries

SOBRE LES LLICÈNCIES

El club gestiona les llicències a la Federació Catalana de Ciclisme.

Gestionar la llicència comporta l'acceptació d'alta com a soci del club o bé la renovaciö de soci. En els dos casos es cobra al mateix temps. La quota aprovada en la darrera junta de socis és de  20€